VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Tuinmeubelen

Tuincentra

Als je op zoek bent naar tuinmeubelen dan is het natuurlijk belangrijk om je goed te oriŽnteren. Je kunt hiervoor terecht bij de vele tuincentra verspreid door heel Nederland. Hier zijn vele tientallen soorten tuinmeubelen te zien in allerlei verschillende materialen en uitvoeringen. Kijk eens rustig rond om te zien wat voor tuin meubelen het beste bij jou en je tuin passen.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, materialen en kwaliteiten.
De gebruikte materialen bepalen in dit geval voor 95% de kwaliteit van de tuinmeubelen, en daarmee ook de levensduur. Men kan volledige sets tuinmeubelen kopen die bestaan uit een tafel met 4 of 6 stoelen en die voordeliger zijn, of men kan zelf een combinatie maken van modellen en stijlen. Wel even opletten dat je qua stijl wel stoelen en een tafel koopt die bij elkaar passen, en indien mogelijk, die bij de stijl van de tuin passen.

Tuinmeubelen zijn er in allerlei uitvoeringen.
Van een simpele kunststof klapstoel tot aan een luxe fauteuil voorzien van mooie kussens. Tegenwoordig wordt de tuin meer en meer als een verlengstuk van de woonkamer gezien. Mensen willen meer en meer buiten kunnen leven. Op het gebied van tuinmeubelen is de keus dan ook werkelijk ontzettend groot. Van welke stijl je ook houdt, voor elk is er wat wils.

Soorten tuinmeubelen

Er zijn veel verschillende soorten tuinmeubelen.
Zo heeft men om te beginnen de klassieke stoelen. Bij de duurdere modellen kan men de rugleuning verstellen zodat u een optimaal zitcomfort bereikt. Ook tafels kunnen voorzien worden van handige toebehoren. Zo zijn sommige tafels voorzien van inlegstukken in graniet. Hier kan men dan warme pannen en potten op plaatsen terwijl dit bij een gewone tafel onmogelijk is.
Sommige tafels zijn in het midden voorzien van een draaischijf in graniet.
Dit maakt het uiterst eenvoudig om iedereen te bedienen zonder dat men de potten of pannen steeds moet optillen en verplaatsen.
Deze tuinmeubelen hebben uiteraard een hoger prijskaartje.


   
   
   
 
 
 

Materiaalsoorten voor tuinmeubelen

Tuinmeubelen kunnen van diverse soorten verschillende materialen zijn vervaardigd. Zo zijn er tuinmeubelen van teakhout, meranti, kunststof, metaal, aluminium. Een combinatie van meerdere materialen is ook heel goed mogelijk. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het materiaal wat wordt gebruikt zorgt voor de uitstraling van de tuinmeubelen.
Zo zien houten tuinmeubelen er erg warm uit.
Metalen tuinmeubelen zijn vaak strak vormgegeven en dit ziet er dan ook direct heel anders uit.

Kunststof is goedkoper en gemakkelijk te onderhouden. Gebruik nooit andere producten of een hogedrukreiniger.

Teak, Nyatoh, Red shorea zijn exotische houten met mooie kleuren.
 Als deze houtsoorten de vorm krijgen van tuinmeubelen reageren ze verschillend, afhankelijk van het milieu waarin ze zich bevinden. Hout is een levend materiaal. Indien je jouw houten tuinmeubelen gedurende de winter buiten laat, zal het hout grijs worden. Om zijn oorspronkelijke kleur te bewaren is het aangeraden deze met olie in te smeren.

Onderhoud tuinmeubelen

Net zoals je meubelen in huis zijn ook tuinmeubelen ook onderhoud nodig.
De ene soort echter meer dan de andere.
Kies je voor de kunststof tuinmeubelen dan kun je die af en toe met een sopje reinigen. Dit zal voldoende zijn. Eigenlijk kunnen ze ook het hele jaar buiten staan. Toch kun je beter wel een afdekhoes aanschaffen die je tijdens regenachtige dagen over je tuinmeubelen heen kunt doen.
Kies je echter voor houten tuinmeubelen, bijvoorbeeld van teak hout dan zul je dit hout zeker af en toe goed moeten insmeren met teak olie. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor een mooie glans.

Tips voor het onderhoud van tuinmeubelen

Gebruik dan een ontgrijzend product, speciaal aangepast aan uw houtsoort om kleurverandering te verminderen.

Na de winter kan het gebeuren dat uw tuinmeubelen bedekt zijn met een groene aanslag.  Was dan uw tuinmeubelen met wat zeepwater en een harde borstel.  Steeds in de richting van de nerven.  Spoel de zeep goed af en laat drogen.

De verschillende houtsoorten niet op een te droge plaats bewaren. De ideale kamertemperatuur bevindt zich tussen 18 en 20įC.

De tuinmeubelen in het begin en op het einde van het tuinseizoen met olie insmeren.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren