VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
Terrasscherm, heerlijk behaaglijk in de zomer!
Terrasscherm, heerlijk behaaglijk in de zomer!
Zon-windautomaat, altijd de hitte buiten ...
Zon-windautomaat, altijd de hitte buiten ...
 

Terrasscherm

Een terrasscherm, ook wel zonnescherm genoemd bestaat kortweg uit drie belangrijke onderdelen. De behuizing met armen en kap, het zonweringdoek en bediening door middel van een slinger of motor.
 
De behuizing van een terrasscherm is van blank metaal en vaak afgewerkt met een lak. In de behuizing zit een buis waarop het zonweringdoek  is gerold. In het geval van een terrasscherm  met motorbediening is de buismotor zoals het woord al zegt, in de buis gemonteerd. De andere zijde van het doek is gemonteerd tegen de kap, met daaronder de draagarmen die het mogelijk maken dat het doek horizontaal boven het terras zweeft.
De behuizing van een terrasscherm is leverbaar in een standaard uitvoering, waarbij de bovenzijde en voorzijde van het zonweringdoek wordt afgedekt. De achterzijde is open, maar de muur waartegen het terrasscherm is gemonteerd dient ook als bescherming van het zonweringdoek. De onderzijde is open.

Een terrasscherm is ook leverbaar in een cassette uitvoering. De gehele behuizing van het terrasscherm is dan rondom gesloten, en dat heeft een extra  luxe uitstraling. Een voordeel is dat er minder vervuiling op het zonweringdoek kan komen in gesloten toestand van het terrasscherm. Een belangrijk nadeel is dat een terrasscherm met een vochtig of klam zonweringdoek weinig ventileert, met alle nadelen van dien.

Een terrasscherm bevestig je aan beugels aan het uiteinde door middel van stevige bouten en pluggen, en in moeilijke gevallen met chemische ankers of keilbouten.  De breedte die haalbaar is voor een terrasscherm met bevestigingen aan de uiteinde is gemiddeld 550 cm. Bij schermen die breder zijn worden terrasschermen aangeboden met een zogenaamde buis constructie. Het terrasscherm is dan verstevigd met een vierkante buis over de gehele lengte van het terrasscherm. Doorbuigen wordt dan voorkomen en bovendien kan het scherm door middel van beugels over de hele lengte van het scherm gemonteerd worden.

   
   
   
Zonweringdoek, de desiins zijn onbeperkt ...
Zonweringdoek, de desiins zijn onbeperkt ...
 
 

Het zonweringdoek wordt nooit uit een geheel geleverd, maar in banen zonweringdoek die aan elkaar gemaakt zijn door middel van stikken of lijmen. De laatste methode levert het mooiste resultaat, omdat de overlappingen van het zonweringdoek een minimale dikte hebben, dat het oprollen zonder vouwen bevorderd. Deze techniek is nieuw, dus nog kostbaar en niet door alle fabrikanten te produceren. Het zonweringdoek is behandeld tegen weersinvloeden zoals zonlicht, vocht en schimmels. De gemiddelde levensduur is afhankelijk van het gebruik, maar tien jaar is makkelijk haalbaar.

De buismotor die in een terrasscherm gemonteerd worden zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten en heeft verschillende extra mogelijkheden. De kwaliteit wordt bepaald door de materialen die in de motor gebruikt worden en kun je als leek alleen maar herleiden naar de prijs die ervoor betaald moet worden. De mogelijkheden voor een buismotor zijn zeer divers, zoals bediening door middel van een zon-windautomaat of een draadloze afstandbediening. Standaard buismotoren worden bediend met een schakelaar die met de hand bediend moet worden.

Een zon-windautomaat in combinatie met een terrasscherm met motorbediening is een goede keuze. De zon-windautomaat bediend het scherm automatisch als de zon gaat schijnen en bij teveel wind wordt het terrasscherm automatisch gesloten om kans op schade te voorkomen. Zo blijft de woning tijdens de zonnige periode koel en tijdens windvlagen schadevrij. Ook als er niemand in of rond de woning is.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren