VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

reisverzekering

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die over het algemeen bestaat uit een combinatie van een aantal verschillende verzekeringen en maximaal een half jaar lang geldig blijft.
Een reisverzekering is een verzekeringsvorm die speciaal is toegesneden op hen die een vakantie- of zakenreis maken.
De verzekering geschiedt op basis van bepaalde vaste combinaties. Zij bestaat doorgaans uit een combinatie van een reisbagage- en ongevallenverzekering, aangevuld met dekking van medische hulp bij acuut optredende ziekte, extra reiskosten en kosten van repatriring indien u terug moet komen.

Waarom is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten?

Wanneer je veel reist kan het voordelig en handig zijn om een doorlopende reisverzekering voor een heel jaar af te sluiten. Zo'n verzekering hoeft slechts eenmaal te worden afgesloten en wordt automatisch ieder jaar verlengd.
Je gaat dus nooit meer onverzekerd op vakantie en je bent waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je voor elke reis een aparte verzekering afsluit. Volledige ziektekosten vallen meestal niet onder een doorlopende reisverzekering, waardoor je dus hiervoor moet bijverzekeren.

Soorten reisverzekeringen
Reisverzekeringen bestaan in alle soorten en maten.
De meest voorkomende reisverzekeringen zijn:

Aflopende reisverzekering

Deze reisverzekering wordt afgesloten voor de duur van n vakantie. De dekking begint op de ingangsdatum van de verzekering, maar niet eerder dan dat met de reis is begonnen. De dekking eindigt op de overeengekomen einddatum of bij eerdere thuiskomst.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of langer dan twintig dagen wegblijft. Dat is al snel het geval.
Denk aan je zomervakantie, wintersport en even een stedentripje tussendoor. Daarnaast is een doorlopende reisverzekering ook nog eens gemakkelijk.
Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten.
Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Tevens heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

   
   
   
 
 
 

De voordelen van een Doorlopende reisverzekering:

 Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
 Gratis, medisch advies voor reizigers.
 Snelle en zorgvuldige schadebehandeling bij problemen.
 Kinderen meeverzekeren, k als ze alleen op vakantie gaan.
 Wintersport niet mee verzekeren geeft vaak premiekorting.
 Aan te vullen met de Doorlopende Annuleringsverzekering.

Lang op reis/ Globetrotterverzekering

Speciaal voor reizen met een langdurig karakter zijn er enkele verzekeraars die een speciale verzekering hebben ontwikkeld. In tegenstelling tot de 'gewone' reisverzekering bieden deze verzekeringen ook dekking bij, bijvoorbeeld, een werkvakantie of stagereis.

Annuleringsverzekering

Een heel andere soort reisverzekering is de annuleringsverzekering.
Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan, of vergoedt (een deel van de) reissom bij het afbreken van de vakantie. Er moet uiteraard wel sprake zijn van een gedekt evenement.
Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak voornamelijk in de polisvoorwaarden staat genoemd. Ook van de annuleringsverzekering bestaat een aflopende- en doorlopende variant.

Een annuleringsverzekering voorkomt financile als je niet op reis kunt of je vakantie moet onderbreken.
Mooi weer, lekker eten, uitrusten of juist actief bezig zijn: je hebt vakantie.
Zo onder die Spaanse zon, of op die besneeuwde Zwitserse berg zou je haast vergeten dat er omstandigheden zijn die je welverdiende vakantie kunnen dwarsbomen.
Want wat doe je bij ernstige ziekte van jezelf, je medereiziger of een familielid thuis? Als je een reis onverwacht moet annuleren, tijdelijk moet onderbreken of zelfs helemaal moet afbreken, ontvang je van bij een annuleringsverzekering een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

Ook financieel gezien zijn de doorlopende reisverzekering en de doorlopende annuleringsverzekering aantrekkelijk. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Verzekerde personen

De reisverzekering biedt dekking voor de reizen van de verzekerden.
Wie er verzekerd zijn, staat op het polisblad vermeld.
Doorgaans heeft men de keuze uit drie groepen:

 Alleenstaanden. Dekking voor n persoon
 En volwassene met kinderen of twee volwassenen, waarbij opgemerkt dient te worden dat kinderen doorgaans zijn verzekerd zolang zij thuiswonend zijn.
Een aantal verzekeraars breidt dit uit met voor studie uitwonende kinderen
 Gezin, met dezelfde opmerking over kinderen.

    
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren