VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
Tover uw kamer eenvoudig om tot een galery van formaat.
 
Plasma schermen zijn leverbaar in alle beeldformaten.
 

Plasma TV

Een plasma scherm is het ideale apparaat voor video presentaties in vergaderruimtes en ontvangstruimtes. Geschikt voor professionele presentaties en weergavedoeleinden. De hoge kwaliteit van het scherm en de grote invalshoek zorgen ervoor dat de presentatie voor iedere toeschouwer perfect te volgen is. Het plasmascherm geeft bovendien het voordeel van eliminatie van weergavevervorming. Omdat er geen conventionele buis is met elektronenstraling en geen gewelfd weergavegebied aan de voorkant, wordt een perfecte beeldgeometrie bereikt. Tevens is het plasma-scherm een stuk lichter dan een CRT-scherm van dezelfde grootte.

Een plasmascherm is zeer ondiep ten opzichte van een conventionele beeldbuis, zodat het als een schilderij aan de muur kan worden bevestigd. Het beeldoppervlak kan veel groter worden gemaakt, en beelddiagonalen van meer dan een meter zijn gangbaar.

Een plasmascherm bestaat uit twee parallel aan elkaar geplaatste glasplaten, waartussen zich een edelgas bevindt. De binnenkanten van de glasplaten zijn voorzien van een laag met elkaar verbonden elektroden. Wanneer er een spanning aan de electroden wordt doorgegeven, ontstaat er tussen de glasplaten een gasontlading. Hierdoor wordt een gepigmenteerde fosforlaag geactiveerd, die in een bepaalde kleur begint op te lichten. Door het gebruik van verschillende kleuren fosfor kan zodoende een kleurenbeeld worden verkregen.

Doordat plasmabeeldschermen beelden produceren door helderheid, kleur en contrast van iedere pixel afzonderlijk af te stellen, is er absoluut geen verschil in helderheid tussen het midden van het scherm en de randen. Daarnaast resulteert het gebruik van vierkante pixels in exacte beeldreproductie, vrij van de randvorming die je soms bij crt-schermen ziet.

   
   
   
 
De dynamische lichtkrans van Ambilight Spectra breidt het licht en de sfeer van het beeld uit tot ver buiten het scherm.
 
 

Plasmaschermen zijn flexibele toestellen en plug & play, daarnaast kunnen zij als alle mogelijke manieren worden opgesteld. Op een voetstuk, zowel staand als liggend, als een schilderij hangend aan de muur, of met een beugel aan het plafond bevestigd, eveneens in horizontale of verticale positie. Plasmaschermen ondersteunen een breed scala aan beeldscherm-formats, en kunnen PAL en NTSC-video formaten weergeven. De laatste generatie plasma's beschikken ook over SECAM en HDTV-reproductie ondersteuning. Dit betekent dat men geen extra apparatuur nodig heeft zoals een video om Tv-beelden te kunnen weergeven.

Plasmaschermen kunnen 16,77 miljoen kleuren creëren. De kleurinformatie is met plasmatechnologie nauwkeuriger te reproduceren, dan elke andere beeldtechnologie. Een LCD scherm reproduceert kleuren door lichtgolven te manipuleren om kleuren uit wit licht te halen. Dit is een moeilijk proces en ondanks het grote aantal pixels, die aanwezig zijn in een LCD display, gebeurt dit onnauwkeuriger. Plasma schermen zijn bijzonder geschikt voor bewegende beelden, terwijl LCD technologie beter is voor statische beelden. Deze zijn scherp en kleurrijk.

De LCD televisie werkt een stuk ingewikkelder. Een LCD scherm straalt zelf geen licht uit, maar manipuleert het omgevingslicht of het licht dat vanaf de achterzijde door kan stralen. Elke pixel uit het scherm bestaat uit twee groepen vloeibare kristallen. Deze kristallen hebben de eigenschap dat ze afhankelijk van wel of geen aangelegde spanning, opvallend of doorvallend licht in polarisatie verdraaien. Als er geen spanning op één van de lagen staat, gebeurt er niets en kan het licht er gewoon door. Echter als er spanning op wordt gezet, kan het licht er niet meer of slechter, afhankelijk van de hoeveelheid spanning door.

Een Liquid Crystal Display (LCD, Engels voor vloeibaar-kristalscherm) is een plat beeldscherm met een laag energieverbruik. Hierdoor zijn LCD’s bij uitstek geschikt om te gebruiken in platte elektronische apparatuur of in draagbare apparaten die een batterij met beperkte capaciteit hebben.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren