VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
Kindermatrassen van katoen vormen een uitstekende ondergrond om op te liggen.
Kindermatrassen van katoen vormen een uitstekende ondergrond om op te liggen.
Polyether is weinig veerkrachtig en laat ligplekken na.
Polyether is weinig veerkrachtig en laat ligplekken na.
 

Matrassen

Een matras dat bij je past is afhankelijk van veel factoren. De lichamelijke en geestelijke gesteldheid speelt een grote rol. Transpireer je veel, rug of andere lichamelijke klachten of een onrustige slaap hebben een grote invloed op de levensduur van een matras. Geen klachten, dan is ieder matras geschikt en ga je op zoek naar de meest comfortabele binnen het budget.


Polyether en koudschuim matrassen
Het instapmodel en bekendste matras is gemaakt van polyether. De duurzaamheid is erg hoog, maar daar tegenover staat de lage vocht en luchtcirculatie wat het slaapcomfort nadelig beÔnvloed. Polyether voelt snel warm aan en heeft weinig corrigerend vermogen waardoor ligkuilen in het matras ontstaan. Polyether wordt geproduceerd in verschillende hardheden uitgedrukt in SG (Soortelijk Gewicht) variŽrend van SG 20 tot SG 55. De kwaliteit en prijs nemen toe, gelijk aan de hoogte van de SG waarde. Polyether matrassen zijn leverbaar tot een hoogte van 200 mm.

Koudschuim matrassen zijn net zoals polyether geproduceerd door een chemisch proces waarbij verschillende oliŽn door elkaar vermengt worden. Door extra toevoegingen ontstaat er ten opzichte van polyether een open celstructuur, waardoor de drukbestendigheid en vochtopname van transpiratievocht in grote mate is verbeterd. Koudschuim wordt in HR (High Resilience) waarde uitgedrukt waarbij ook geldt hoe hoger, hoe betere kwaliteit en slaapcomfort.

   
   
   
 
 
 


   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren