VindAlleInfo





Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Laserontharen

Wat is laserontharen?

Laserontharen houdt in dat de haarwortels door middel van lichtflitsen vernietigd worden. Met laserontharen wordt het pigment in de haarfollikel verbrand zonder de andere huidstructuren te beschadigen.
De haargroei gebeurt in cycli, in een groei- en rustfase. Aangezien in de rustfase de haarfollikel geen pigment bevat, zijn er meerdere ontharingsbehandelingen nodig. Door de laser worden de haarwortels met haartjes in groeifase vernietigd.
De haar zal op die plek nooit meer terugkomen. Omdat de haren alleen in de groeifase in direct contact staan met de haarwortels, kunnen zij alleen dan vernietigd worden. Daarom moet het laserontharen voor een optimaal effect 4 tot 8 maal herhaald worden, omdat alleen dan de haren uit de slaapfase ook in de groeifase vernietigd kunnen worden.

Hoe geschiedt laserontharen?

Laserontharen werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is.
De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor die wordt vernietigd.
Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, uw rondliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserontharen geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen.

Op deze manier zorgt de ontharing met laser er na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Tachtig tot negentig procent van je haren is dan definitief weg. Via het pigment komen de lichtflitsen terecht bij de haarwortels. Daar wordt de flits omgezet in warmte, waardoor de haarwortel vernietigd wordt.Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Uwordt behandelt met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe je reageert op het laserontharen, wordt bepaald hoeveel maal je onder de laser moet.



   
   
   
 
 
 

Voordelen en nadelen laserontharen

De voordelen:
Haartjes komen doorgaans niet meer terug.

De nadelen van laserontharen:
Dure procedure, zeker wanneer er vele herhalingsbehandelingen nodig zijn
Het resultaat is zelden echt definitief. Door stress of hormonale veranderingen kunnen er toch nieuwe haartjes beginnen te groeien en is een herhalingsbehandeling nodig.
Deze methode vereist de vakkennis van een professional, bij voorkeur een echte dermatoloog.
Minder geschikt voor wie een donker huidtype heeft en ook voor wie lichte lichaamsbeharing heeft.

Is laserontharen voor iedereen geschikt?
Het laserontharen is voor alle huidtypen geschikt, dus ook voor de Aziatische en negroïde huid. De enige voorwaarde van laserontharen is dat er pigment in het haar aanwezig is en dat de haren donkerder zijn dan de huidskleur. Blonde en grijze haren kunnen daarom niet met laser verwijderd worden. Het laserontharen is bedoeld voor alle plaatsen waar haar niet gewenst is: bovenlip, kin, oksels, rug, benen, bikinilijn, tussen de wenkbrauwen, enz.
De wenkbrauwen zelf mogen niet met laser behandeld worden.

Is laserontharen veilig?
Ja, laserontharen is volledig veilig. De Amerikaanse “Food, Drug and Administration” heeft de methode goedgekeurd en het mag de term permanent ontharen gebruiken wegens wetenschappelijk bewijs op lange termijn.
Slechts in incidentele gevallen kan er een pigmentverschuiving ontstaan maar deze is altijd van tijdelijke aard. De pigmentverschuiving kan optreden als men onder de zonnebank of in de zon is geweest. Daarom mag je 5 weken voor en na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank.

Wat zijn de neveneffecten van laserontharen?
De methoden van licht- en elektrische energie waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt bij cosmetische en medische behandelingen, is bewezen volledig veilig te zijn. Elke puls duurt ongeveer een seconde en voelt aan als een tinteling. Bij gevoeligere plekken op de huid, zoals de bovenlip, zal deze tinteling eerder als een snel prikje aanvoelen.

Tijdens het laserontharen ervaren de patiënten weinig tot geen last. Vlak na het laserontharen zal de huid gedurende enkele uren soms wat rozer en licht gezwollen zijn. Dit gaat steeds spontaan voorbij.
Zeer zelden kan er na de haarverwijdering een tijdelijke pigmentverandering en verwonding optreden.
Het laserontharen wordt langzaam en professioneel opgebouwd.
Dit om de kans op neveneffecten uit te sluiten.



 

 




   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren