VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   


 

Kinderschoenen

Goed passende kinderschoenen zijn belangrijk om de rest van je leven lekker op je voeten te kunnen staan. Voeten bestaan uit botten en spieren die zich in de eerste twaalf jaar het meest ontwikkelen. Juist daarom zijn goed passende kinder schoenen een belangrijk punt om aandacht aan te geven.

De meeste mensen worden geboren met perfecte voeten. Bij volwassenen heeft nog slechts 40% gezonde voeten! De meeste problemen aan de voeten worden veroorzaakt in de periode dat de voeten het meest groeien. De oorzaken zijn slecht passende, meestal te kleine schoenen.

Een wandeling naar de schoenenwinkel is voor het eerst nodig als het kind zijn eerste stapjes zonder hulp kan maken. Een winkel gespecialiseerd op kinderschoenen of met een kinderschoenen afdeling heeft de voorkeur. Niet iedere kinderschoen is geschikt voor elke voet en de ervaringen van de specialisten kun je goed gebruiken.
Tot deze tijd kan het kind perfect lopen op flexibele slofjes die de groei en beweging niet tegenhoudt. De slofjes beschermen de voeten en de kinderen kunnen vast wennen om iets om de voeten heen te dragen.

De eerste echte kinderschoenen helpen uw kind door de eerste loopfase. De kinderschoenen moeten een lichte steun bieden zonder de bewegingsvrijheid van de voetjen te beperken. De zolen moeten flexibel, stabiel en licht in gewicht zijn. Laat de voeten van je kind dus zorgvuldig meten en kies een model met een brede, ronde neus waarin de tenen vrij kunnen bewegen.

Het is raadzaam regelmatig de combinatie kinderschoenen met groeiende voeten te laten controleren. Kinderen geven niet snel aan dat de kinderschoenen te klein zijn, terwijl in het tweede en derde levensjaar de voeten twee tot drie maten kunnen groeien. Bij kleuters groeid de voet twee maten per jaar en bij schoolgaande kinderen gemiddeld één tot twee maten per jaar. 
Geeft een kind aan dat het geen schoenen meer aan wil, heeft rode teentjes of naar binnen krullende nageltjes is dit een duidelijk signaal om naar de pasvorm van de kinderschoenen te laten kijken.

   
   
   


 

Het is niet handig dat de jongste kinderen zelf nog niet kunnen zeggen of de kinderschoen goed past of niet. Ga uit van het principe dat de buitenkant van de kinderschoen de natuurlijke vorm van de voet volgt. 
Een goed passende hielversterking voorkomt het doorzakken van de voetboog en dus platvoeten. Babyschoenen moeten vrij hoog zijn om de enkels te ondersteunen en te voorkomen dat het kind tijdens het lopen zijn schoen verliest. De zool moet stevig en aan de achterzijde verhard zijn om het kind te beletten zijn voetjen naar binnen of naar buiten te draaien.

Mode of geen mode geef altijd de voorkeur aan leer. Dankzij de natuurlijke soepelheid omsluiten leren schoenen de voet beter. Leer neemt transpiratievocht beter op en houdt zo de voeten droog en warm. Leer is bovendien stevig en beschermt de kindervoeten beter. Vergeet de antislipzool niet om valpartijen te voorkomen.

TIPS
Kinderschoenen koop je altijd samen met je kind.
Geef de kinderschoenen van oudere kinderen niet door aan de jongere.
Op blote voeten lopen is het beste voor de ontwikkeling van de voeten.
De pasvorm en juiste maat van de kinderschoen is het belangrijkst voor het kind.
De juiste kinderschoenen zijn niet goedkoop, maar ten opzichte van alle kwalen die slechte kinderschoenen kunnen veroorzaken toch de beste keus!

    
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren