VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur aanschaffen

Wanneer je een nieuwe keuken koopt, zul je ongetwijfeld al een idee hebben welke keukenapparatuur je in jouw keuken ter beschikking wilt hebben.
Je kunt dan kiezen welke keukenapparatuur je wilt laten inbouwen in de gewenste keuken en welke keukenapparatuur je liever losstaand aanschaft.
Deze keuze heeft te maken met persoonlijke voorkeur en budget, maar ook met het feit dat je bepaalde keukenapparatuur misschien al in huis hebt en die naar tevredenheid functioneert.
Daarnaast wordt er natuurlijk ook zonder dat er sprake is van een nieuwe keuken, apparatuur als vervanging of ter uitbreiding aangeschaft.

Soorten keukenapparatuur

De meest gebruikelijke soorten keukenapparatuur die je in de keuken kunt tegenkomen zijn onder andere: 
Koelen en vriezen; hieronder vallen koelkasten, diepvriezers en koelers. Belangrijke eigenschappen van deze keukenapparatuur zijn zoal klimaatzones, verszones, no-frost en het invriesvermogen.
Koken en bakken; hieronder vallen fornuizen, kookplaten, ovens en magnetron. Keuzes worden vooral gemaakt op het gebied van vermogen van een oven en magnetron en voor wat betreft kookplaten en fornuis op basis van voorkeur voor de energiebron. Trend op het gebied van koken is met name de steeds groter en breder wordende kookcentra met zelfs 8 pitten.
Afzuigkap; een afzuigkap is ten eerste functioneel en moet zijn werk goed doen. Daarnaast leent een afzuigkap zich goed als eyecatcher.
Vaatwasser; voor velen een zeer welkome keukenhulp. Bij de keuze voor een bepaalde vaatwasser dient men vooral te letten op de laadcapaciteit en de programmamogelijkheden.


   
   
   
 
 
 
Eisen die gesteld worden aan de keukenapparatuur

Welke merken, kleuren of uitvoeringen u ook kiest, het verdient altijd aanbeveling om te letten op de energie-efficiency.
Daartoe is keukenapparatuur voorzien van een label met daarop vermeld de energieklasse waarin het apparaat valt. Wanneer u kiest voor een zo energiezuinig mogelijk apparaat, dan bespaart u enerzijds op de energiekosten en anderzijds is dit beter voor het milieu.

Aandachtspunten voor de keuze van keukenapparatuur

De volgende aandachtspunten kunnen je helpen bij het maken van jouw keuzes van keukenapparatuur:

Er zijn enorme prijsverschillen tussen de verschillende merken keukenapparatuur en op basis van de mogelijkheden die een apparaat biedt. Het uitgangspunt is dat je weet wat voor eisen je stelt aan een apparaat, en dan aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur voor bepaalde materialen en vormen, eventuele merkenvoorkeur, passendheid bij de stijl van de keuken en jouw budget een keuze maakt.

Wanneer je bij een keukenzaak een nieuwe keuken aankoopt en deze wilt voorzien van inbouwapparatuur, dan is het te adviseren de inbouwapparatuur ook hier te kopen. Keukenzaken hebben vaak goede deals met meerdere fabrikanten van keukenapparatuur en zeker wanneer je alle keukenapparatuur van hetzelfde merk koopt. Dit kan dan een enorm prijsvoordeel opleveren.
Wil je daarnaast ook losstaande apparatuur kopen, dan kun je dit het beste direct in de totale koop meenemen. Voordeel van aanschaf bij de keukenzaak is dat de levering en installatie van de gehele keuken één geheel vormen.

Het geijkte verkooppunt voor keukenapparatuur is de witgoedzaak.
Wanneer je meerdere apparaten wilt aanschaffen kun je hier zeker ook goede kortingen bedingen. Je bent er dan wel zelf verantwoordelijk voor dat inbouwapparatuur in de keukenopstelling past en daarnaast ligt het leveren en monteren van de keuken nu niet meer in één hand.

Tegenwoordig kan men alle mogelijke keukenapparatuur ook kopen via internet. Omdat er duidelijke foto’s en specificaties worden gegeven, weet u eigenlijk ook precies wat je krijgt zonder dat je het product eerst ziet. Daarnaast staat het je natuurlijk altijd vrij om een product dat je wilt aanschaffen eerst te gaan bekijken in een witgoedzaak. Ook internetaanbieders bieden een uitgebreide keuze aan apparatuur met optioneel alle servicemogelijkheden.

Buiten de verkoopprijzen van de apparatuur is het ook van belang om goed op de hoogte te zijn van garantie en service die verleend worden.
Garantie en service bijkopen en additioneel betalen voor installatie is duur en dit moet je bij vergelijking wel meenemen in de totale verkoopprijs.

Advies over keukenapparatuur
Je investeert bij aanschaf een behoorlijk bedrag en je hebt bepaalde verwachtingen omtrent het gebruik, het uiterlijk, de kwaliteit en de levensduur. Het is dan ook aan te raden om vooraf informatie te verzamelen over functionele aspecten van apparatuur, zodat je in ieder geval weet of een apparaat aansluit bij jouw wensen en behoeften.


   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren