VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Haarverven

De basisinformatie haarverven

De moderne manier van haarverven bestaat uit een chemisch proces dat in staat is pigment aan de haar toe te voegen of juist weg te nemen. In tegenstelling tot de spoelingen en poeders die vroeger gebruikt werden, is de hedendaagse haarverf in staat om in de haarschacht door te dringen en zo de haarkleur te veranderen van blond tot zwart of elke kleur daar tussenin.

Het ontstaan van de kleur

De haarkleur komt tot stand door een stofje dat “melanine” heet, dat gevonden kan worden in de schors van de individuele haar. Dit is de laag die zich bevindt tussen de buitenste laag, de schublaag of cuticle en de haarkern, de core of medulla. Melanine is in twee vormen te onderscheiden, namelijk eumelanine, dat verantwoordelijk is voor een bruine of zwarte haarkleur, en pheomelanine, dat verantwoordelijk is voor rode en blonde nuances in de haarkleur.
Het haar kan over beide soorten melanine beschikken of het kan zelfs geheel ontbreken, zoals bij grijs haar het geval is.

Wanneer je overweegt om te gaan haarverven, dan zul je eerst het “bijdragend pigment” van je haar moeten vaststellen. Hiermee wordt de onderliggende kleur van het haar bedoeld dat opgebouwd is uit de verschillende soorten melanine.   
   
   
 
 
 

Soorten haarkleuringen

Tegenwoordig zijn er verschillende haarkleuringen mogelijk

Uitwasbare tijdelijke kleuring:

Deze producten worden meestal verkocht als eenmalige kleurspoelingen. Hiermee kun je het haar niet van een donkerdere tint naar een lichtere tint kleuren, maar het kan wel diepte aan je haarkleur geven en een lichtere tint voller maken.

Tijdelijke kleuring en semi-permanente kleuring:

Deze werken op dezelfde manier, maar hebben een andere samenstelling. Het verschil zit in het feit dat bij een semi-permanente kleuring de kleurmoleculen kleiner zijn en daardoor zich zowel tussen de schubben zullen hechten, maar eveneens in de haarkern kunnen dringen.

Permanente kleuring:

Permanente kleuring is ontwikkeld om bij haarverven diep in de haarschacht te dringen en hun kleur direct af te geven aan de haarkern. Het verstandigst is om nooit iets sterkers dan de 6% peroxide ontwikkelaar te gebruiken, want een hoger percentage geeft een zwaarder aanslag op het haar.

Haarkleur kiezen

Wanneer je overweegt om te haarverven, dan zul je eerst het “bijdragend pigment” van je haar moeten vaststellen:
Het kleurniveau is om te bepalen hoe licht of donker een bepaalde haarkleur is of zal zijn. Door het kleurniveau van het haar te bepalen, is het niet alleen gemakkelijker de kleurnuances te kiezen die het beste zullen werken voor de juiste kleur bij haarverven, maar ook om te bepalen of de huidige haarkleur eerst iets opgelicht dient te worden om naar de gewenste kleur toe te werken.

De “toon” bepaalt de warmte of juist de koelte van een kleur bij haarverven. Door het correct vaststellen van de natuurlijke haartoon kunnen de juiste resultaten bij haarverven bereikt worden.
 

Bij haarverven, dien je ook rekening te houden met de intensiteit.
Aardbeien blond en vuurtoren rood zijn allebei rode tonen, maar niemand zal deze twee kleuren met elkaar verwarren vanwege het verschil in intensiteit.

Haarkleur langer houden

Om bij haarverven het vervagen te verminderen, en de noodzaak voor regelmatige nabehandelingen op het haar te vermijden, kun je stappen ondernemen om je haar te helpen de vitaliteit en volheid van de kleur te behouden.
 
Kies de juiste kleur voor haarverven en bereidt je haar voor op het kleurproces
Gebruik kleurverbeterende producten bij haarverven
Andere technieken voor haarverven

Wat er allemaal mis kan lopen bij het haarverven

Er zijn heel wat problemen die kunnen optreden bij haarverven, zoals:
Het haar neemt de kleur niet op
De kleur is ongelijk in vlekken
Een andere kleur dan verwacht
Andere tint als resultaat dan op de verpakking staat.

Conclusie

Wees heel voorzichtig bij het vaststellen en evalueren van je haarkleur voor je met haarverven begint.
Je kunt oogverblindende resultaten bereiken bij het creëren van een natuurlijke look of zelfs een geheel nieuwe look.
Het allerbelangrijkst is het feit dat een goede voorbereiding jou kan beschermen tegen het maken van een ongelukkige fout bij haarverven.
Als je eenmaal goed op de hoogte bent van de belangrijke factoren van jouw haarkleur, dan zul je veel plezier beleven aan haarverven.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren