VindAlleInfo





Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Camper


Wat zijn campers

Campers ook wel genoemd kampeerauto's, worden door menigeen ook wel zwerfauto's of motorhomes genoemd.
De meest bekende campers zijn qua basisvorm in vier soorten in te delen.

Soorten campers:

De Buscampers:
deze buscamper is gebouwd naar het model van een bestelbus. Daarbij is de het onderstel, ook wel romp genoemd, van de bestelbus voor het grootste deel overgenomen, en is het dak over het algemeen verhoogd en soms voorzien van een hefdak. In dat verhoogde dak of hefdak zijn er soms ook nog één of twee slaapplaatsen. Door de compacte afmetingen is de binnenruimte weliswaar wat beperkter, maar is hij ook het makkelijkste te rijden en te parkeren, wat zeker in steden en op smalle wegen een groot voordeel kan zijn. Buscampers zijn de laatste jaren gestegen in populariteit.
 
De Alkoof campers:
deze camper herken je aan de grote uitbouw van het woongedeelte, dat boven de cabine is gebouwd en waar je meestal plek hebt voor een tweepersoon bed. Een alkoofcamper is op basis van een bestelwagen- of vrachtwagenchassis met cabine gebouwd. De woonruimte is vaak genoeg heel ruim, maar deze camper wordt niet door iedereen mooi en praktisch gevonden.
 
De integraal campers:
Bij een integraal camper is de camper alleen op een chassis opgebouwd. De cabine van de bestel/vrachtwagen is dus vervallen. De camper heeft zijn eigen cabine vlak naast de woonruimte. Boven de cabine is er ook nog ruimte voor een (extra) hefbed. Deze campers zijn het duurste in aanschaf, waardoor velen dit model als dé ultieme camper beschouwen.

De half integraal campers
Deze staat ook bekend als de semi-integraal camper en is eigenlijk een tussenvorm tussen een alkoof camper en een integraal camper. De compacte modellen hebben vaak ook een wat smallere woonruimte, zodat rijden over smallere wegen geen probleem is. De half-integraal camper komt qua uiterlijk bijna overeen met een integraal camper. Deze campers worden ten opzichte van de alkoof campers steeds populairder.
 
De expeditie campers:
Expeditie campers worden in principe geheel op maat vervaardigd en zijn er ook in verschillende soorten. Ook deze campers worden vaak zelf gebouwd. De basis is vaak een vierwiel aangedreven vrachtauto- of bestelwagenchassis.
   
   
   
 
 
 

Onderhoud van campers

Een camper moet natuurlijk na een uitje of vakantie helemaal schoongemaakt worden. Naast de gebruikelijke schoonmaak, zijn zowel het interieur als het exterieur periodiek toe aan een flinke schoonmaakbeurt.
Om de camper goed schoon te kunnen kunt u voor het gemak eerst beginnen met opruimen. Loop door je camper, haal alles er uit wat er niet in hoort en plaats alles weer netjes en overzichtelijk. Controleer ook als er geen voedselresten zijn achtergebleven die ongedierte kunnen aantrekken.
Pas als de camper helemaal opgeruimd en ordelijk is, begint de echte schoonmaak.

De schoonmaak verdelen we in twee delen:

Reinigen van het exterieur:
Je kunt de camper zelf wassen of naar een speciale wasstraat voor campers gaan. Wanneer je besluit om de wasbeurt zelf uit te voeren begin je met het voorspoelen van de camper met schoon water. De delen met het ergste vuil worden daarna voorbewerkt met een schoonmaakmiddel dat het ergste vuil losweekt. Nadat het ergste vuil is losgeweekt, breng je dan met een zachte borstel rondom een shampoo aan. Begin bij het dak en dan naar beneden. De kunststof ramen verdienen extra aandacht. Sterk geconcentreerde schoon-maakmiddelen kunnen namelijk schade toebrengen aan de ramen.
 
Reinigen van het interieur:
De binnenkant is makkelijk schoon te maken als je eerst alle losse delen zoals kussens, vloerbedekking, matten en dergelijke verwijdert. Eerst goed stofzuigen en daarna de meubeldelen en het dashboard met een vochtige doek afnemen.  Het dashboard kun je nog extra verwennen met cockpitspray, zolang je het stuur en de versnellingspook er maar niet mee doet, want dan worden ze veel te glad. Vergeet ook de toilet/doucheruimte niet en verwijder daar alle zeep- en kalkaanslag.

De wasbeurt is af en en hopelijk kun je trots zijn op het resultaat!
Weliswaar ben je tijdens de schoonmaak enkele dingen tegen gekomen, die je tijdens één van je tripjes toen hebt genegeerd. Dan zul je je ook realiseren dat als je de camper onderweg netjes had gehouden, dat deze schoonmaakbeurt toch wat makkelijker was geweest...

 



   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren