VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Bruidsfotografie

Het woord fotografie en Joseph Nicephore Niépce

Het woord fotografie komt van de Griekse woorden namelijk φωτος phootos=licht, γραφειν grafein=schrijven.
Dus fotografie betekent letterlijk schrijven met het licht.
Als een foto wordt gemaakt, maken lichtstralen een beeld op de film. De eerste foto werd in 1816 gemaakt door de Fransman Joseph Nicephore Niépce. Hij maakt een foto vanuit een raam door een plant met een lichtgevoelig materiaal in een camera obscura bloot te stellen aan licht. Het beeld dat werd gevormd, was een negatiefbeeld dat niet was gefixeerd, en dus door verdere belichting buiten de camera obscura verloren ging.
De beelden die waren gemaakt met deze techniek noemde hij retinas(netvlies) .

De geschiedenis

Poseren voor een foto was vroeger niet zo leuk, je moest soms wel acht uur stil zitten, want als je bewoog, was de hele foto mislukt.
Als de foto werd gemaakt, deden ze er een glasplaat voor waar je het beeld op kon zien. Je moest er nog een glasplaat in schuiven en daar zaten chemicaliën op. Door die chemicaliën konden de belichtingstralen een beeld op de glasplaat maken. Chemicaliën zijn stoffen uit de fabriek.
Een camera is ook voorzien van een flitser, deze geeft een lichtflits als er niet genoeg licht is. Vroeger hadden ze nog geen flitser. De fotograaf gebruikte een magnesiumlamp. Als de fotograaf een foto maakte, verbrandde hij tegelijkertijd het magnesium, dan kwam er een hele felle lichtflits en dat produceerde het beeld.

De invloed van fotografie

Foto’s hebben sinds het ontstaan een belangrijke rol in de maatschappij geleverd. Fotografie geeft in vergelijking met schilderijen of teksten de meest zuivere benadering van de werkelijkheid. Al met de allereerste foto's kon men voor het eerst andere werelden zien zonder er geweest te zijn en werd het toekomstige verleden vastgelegd. De fotografie heeft een plaats verworven in de beeldende kunst en is niet meer weg te denken uit de moderne communicatie en het nieuws. Met een enkele foto kan een heel verhaal worden verteld.

Maar het mooiste van de fotografie is misschien wel het steeds kleiner en handiger worden van de camera's, tot en met onze digitale camera, waarmee het fotograferen toegankelijk werd voor iedereen. Iemand die (beroepsmatig) fotografie verricht noemt men een fotograaf. Een fotograaf maakt op verschillende gelegenheden foto’s. Een van deze gelegenheden is een bruiloft.
Dit noemt men bruidsfotografie.
Met bruidsfotografie vereeuwigd u die speciale dag en kunt u zelfs de kleinste details vastleggen.

   
   
   
 
 
 

Goede bruidsfotografie

Goede bruidsfotografie houdt niet alleen maar in dat u zoveel mogelijk beelden creëert van de onvergetelijke dag en ze aflevert op een CD.
Om dit genre in een eerlijk licht te zetten, moet de fotograaf zich goed en comfortabel voelen in alle aspecten van fotografie.
Bruidsfotografie is een formeel portret, journalistieke fotografie en mode beelden in een pakketje. Essentieel voor de fotograaf is een goed oog voor het landschap en de architectuur.
In feite kunt u concluderen dat uw trouwdag een grote Lifestyle fotografie dag is met veel locaties. Om beelden echt te laten, maken moet er zoveel mogelijk natuurlijk licht gebruikt worden. Slechts wanneer geen andere mogelijkheden meer voor handen zijn, is het noodzakelijk flits licht te gebruiken voor bruidsfotografie.

Het kiezen van een fotograaf voor uw bruidsfotografie

Een huwelijksdag kun je niet overdoen.
Maar je kunt hem wel opnieuw beleven, dankzij bruidsfotografie. Een heel belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de keuze van de fotograaf die zorgt voor de bruidsfotografie.

Waar moet je zoal op letten bij het kiezen van een fotograaf?
Bijna alle deskundige fotografen hebben thans een website met voorbeelden van hun werk. Een goede start is research doen op Internet.
Je kunt zoeken naar bijvoorbeeld: “fotograaf huwelijk”, “fotograaf trouwen”, bruidsfotografie, bruidsreportage, huwelijksreportage of fotoreportage.

De stijl van de bruidsfotografie.
Elke fotograaf heeft zo zijn eigen stijl en manier van fotograferen. Kijk naar welke stijl jullie het meest aantrekt.
Uiteraard maak je ook een afspraak met de fotograaf. Bedenk dat de fotograaf bijna de hele dag op jullie bruiloft aanwezig zal zijn. Het is dus erg belangrijk dat het klikt.
Thans is de journalistieke manier van fotograferen populair.
Bespreek vooraf wat je graag wilt. Dan ben je verzekerd van een bruidsalbum met bruidsfotografie om keer op keer opnieuw van te genieten.

Wat zijn geschikte locaties voor bruidsfotografie

Een ideale locatie kiezen voor uw huwelijk is altijd een hele zoektocht. De locatie waar je foto’s gaat maken heeft een grote invloed op bruidsfotografie. Enkele ideale locaties voor bruidsfotografie zijn:
een tuin
park
bos
kasteel 
of historisch stadscentrum

Het is belangrijk een fotolocatie achter de hand te hebben waar je terecht kunt als het regent. Houd ook rekening met de planning, als de binnenlocatie iets verder weg is.
Geschikte binnenlocaties zijn theaters, musea, kerken en stadhuizen. Ook zijn er binnentuinen, soms speciaal opgezet en ingericht voor het maken van bruidsfotografie.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren