VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

Boxspring

Boxspring

Wat is een boxspring ?

Een boxspring is een comfortabel verend en ventilerend bed of slaapsysteem. Vaak wordt het ook aangeduid met de term hotelbed omdat het in veel hotels voorkomt. De boxspring wordt geplaatst op een solide houten drager om de elasticiteit van de veren maximaal te benutten.
De duurzame veren garandeert u jarenlang dezelfde soepele ondersteuning.
En niet alleen in het midden, ook aan de zijkanten ervaart u soepel ligcomfort, dus ook comfort in het midden van een tweepersoons boxspring.
Een boxspring is in vrijwel elke gewenste maat verkrijgbaar en is compleet aan te kleden met verschillende hoofd- en voetborden.

De kenmerken

Op het boxspring zelf kun je niet slapen.

De bovenste matras kun je zelf kiezen op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften op het gebied van lig comfort en slaapeigenschappen, maar kies wel voor een matras die geschikt is voor een boxspring.
Net zoals bij ieder bed kun je zeker in het geval van een tweepersoons boxspring ook nog een topdek of dekmatras erbij nemen. Deze dekmatras zorgt ervoor dat je de scheiding tussen de twee afzonderlijke matrassen niet meer kunt voelen.
Het levert comfort en vormt het een extra bescherming voor de onderliggende matrassen.

Een boxspring kan voorzien worden van een ombouw, waardoor deze niet meer herkenbaar is. Velen kiezen echter voor een boxspring zonder ombouw, zeker omdat deze steeds vaker worden voorzien van een luxe en fraaie stoffen bekleding.
Een boxspring fungeert namelijk als een soort schokbreker.
Een boxspring bevat meestal een verborgen houten frame waar veren in worden aangebracht.
Het geheel wordt dan omkleed met schuim en een matraslijk of een mooie stof die niet meer voorzien hoeft te worden van bedlinnen.

De meeste boxsprings zijn onbuigbaar doordat er een onbuigbaar frame in is verwerkt. Er zijn ook varianten die verstelbaar zijn net zoals verstelbare lattenbodems of spiralen en sommige luxe boxsprings zijn zelfs voorzien van een massagefunctie.

Een boxspring heeft dus een veersysteem en aangezien er meerdere soorten veersystemen zijn is het van belang om voor dat veersysteem te kiezen dat het beste bij je past. Ieder individu heeft een andere lighouding en heeft zijn eigen wensen en behoeften op het gebied van slaapcomfort. Laat je gedegen adviseren bij de keuze voor de meest geschikte boxspring plus matras.

   
   
   
 
 
 


De doelen van een boxspring

De box-spring serveert drie belangrijke doelen:

De mogelijkheid de matras op verschillende hoogtes te stellen, waardoor het makkelijker is om in en uit bed te stappen.
 
Het absorbeert de schokken en vermindert de slijtage van de matras.

Het draagt bij aan het creren van een perfect vlakke en stevige structuur voor de matras om op te liggen.

Typen en uitvoeringen

Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een boxspring, dan kun je kiezen uit vele soorten, modellen, systemen, prijsklassen en maten.
De afmetingen die jouw voorkeur genieten, hangen natuurlijk af van persoonlijke voorkeuren, maar ook van de ruimte die je in jouw slaapkamer ter beschikking hebt.

Elektrische boxspring: Per boxspring zijn er n of twee elektromotoren die men met een afstandsbediening in werking stelt. Bijna alle elektrische boxsprings zijn traploos verstelbaar waardoor iedere gewenste stand en combinatie van de verschillende delen mogelijk is.
Daarnaast zijn de boxsprings en in het bijzonder de frames en veersystemen zodanig ontwikkeld, dat het geheel kraakvrij en nagenoeg geruisloos werkt.

Verstelbare: Door te kiezen voor een verstelbaar bed c.q. een verstelbare boxspring kan men wanneer gewenst lekker rechtop in bed zitten en lezen of van uw favoriete televisieprogramma genieten.
Ook wanneer je medische klachten hebt is een verstelbare boxspring ideaal, omdat je naar wens en behoefte het hoofdgedeelte of voetengedeelte wat hoger kunt zetten dan de rest van het bed.
Er zijn diverse systemen van verstelbaarheid, die vooral van elkaar verschillen op basis van de bediening en het aantal mogelijke standen van verstelbaarheid die men heeft.

Twijfelaar: De afmetingen van een twijfelaar worden overigens door personen die een twijfelaar als 1 persoonsbed gebruiken als zeer prettig ervaren.
Een reel nadeel van een boxspring twijfelaar vormt overigens vaak de afmeting ervan bij het vervoer en bij verplaatsing.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren