VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
Voordelig binnendeuren kopen
Voordelig binnendeuren kopen
Binnendeuren met glas in lood
Binnendeuren met glas in lood
 

Binnendeuren

Binnendeuren

Binnendeuren zijn grofweg te verdelen in stompe binnendeuren en opdek binnendeuren. Een stompe deur is de standaard deur die al jaren in huizen worden toegepast. Een rechte zijkant aan de deur die volledig sluit in een kozijn. De scharnieren worden in een sparing in een deur gemaakt. De sparing wordt met een beitel of freesmachine gemaakt. Dezelfde sparing moet ook in het kozijn gemaakt worden en dit is een tijdrovend klusje.

Opdek binnendeuren

De opdekdeur deed zijn intrede om tijd te besparen met het monteren van binnendeuren. Het moeilijkste van een binnendeur afhangen is de juiste plaatsing van de binnendeur in het kozijn. Een opdekdeur heeft de oplossing gevonden in de montage en stelmogelijkheid van het scharnier.
Een opdekdeur is voorzien van twee of drie voorgeboorde gaten waar je simpel één gedeelte van het scharnier in kunt draaien doordat het scharnier is voorzien van schroefdraad. Het andere gedeelte dat in het kozijn wordt geplaatst gaat op een gelijkwaardige manier. Door het scharnier een slag in of uit te draaien is de deur perfect in de deursponning te plaatsen. 

Opdek binnendeuren vallen half in de deursponning en half op de deursponning. De speling die standaard tussen een stompe binnendeur en het kozijn zichtbaar is, is volledig afgedekt door het opdekprofiel op de opdekdeur. Het voordeel is dat de eventuele ongelijke kieren niet zichtbaar zijn. Een bijkomend voordeel van deze scharnieren, die officieel paumelle scharnieren heten is dat de deuren eenvoudig uit het kozijn getild kan worden, zonder schroeven of boren.

   
   
   
 
 
 


   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren