VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
 
 
 

BBQ

BBQ in de zomer

In de zomer wordt het weer tijd voor de bbq.
Genieten van de zonnestralen onder het genot van een stukje vlees van de bbq.
De bbq is niet alleen geschikt om vlees en vis op te roosteren, maar ook voor de vegetariŽr zijn er heel wat mogelijkheden.

Voor welke bbq methode kies je?

Er zijn verschillende manieren om te barbecueŽn.
De traditionele bbq geschiedt op houtskool en briketten.
Dan heb je ook nog bbq op gas of elektrische bbq.
Alle barbecues zijn geschikt voor gebruik buitenshuis.
Een aantal kunt u zelfs binnenshuis gebruiken.

Houtskool bbq


De houtskool bbq is binnen een halfuur klaar voor gebruik. Door de bbq eerst goed voor te verwarmen met het deksel erop, wordt het rooster voorbereid.
De temperatuur van het vuur is te bepalen met de hoeveelheid houtskool.
Om de houtskool gemakkelijk te laten branden wordt het gebruik van aanmaakblokjes aangeraden. Men heeft keuze uit witte en bruine aanmaakblokjes. Er wordt afgeraden om voor de bbq gebruik te maken van spiritus of brandgel, dit kan brandwonden opleveren.

De meeste mensen vinden het barbecueŽn met houtskool het leukst.
Het begint al met het aanmaken van de bbq, een vuurtje maken. Houtskool bbq geeft een typische geur en smaak aan het vlees. Zo is barbecueŽn niet alleen lekker, maar is het echt bijzonder en gezellig voor de hele familie.

Het nadeel van de houtskool bbq is dat het wel even duurt voordat je kunt beginnen met het barbecueŽn, de kooltjes moeten namelijk smeulen alvorens te beginnen met grillen.

   
   
   
 
 
 

Elektrische bbq

Als je niet zoveel geduld hebt en zo snel als mogelijk wilt beginnen met barbecueŽn, dan kies je liever voor een elektrische bbq of een bbq op gas.
De elektrische bbq is binnen enkele minuten opgewarmd. Deze bbq gebruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Bovendien koelt deze bbq na gebruik snel af. Door de constante warmtetoevoer kan het eten snel bereid worden. Doordat je de temperatuur kunt regelen, zal uw vlees niet snel aanbranden.
Een elektrische barbecue kun je zelfs binnen gebruiken.

Gas bbq

De gas bbq werkt veel sneller dan de houtskool bbq.
De gas bbq is namelijk gelijk op temperatuur. Een gas bbq is vrij gemakkelijk te gebruiken. De branders onderin zorgen voor warmte.
Bij veel modellen kun je de gasvlam regelen.

Gas barbecues branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. Een nadeel is dat de gasflessen wel voor iedere bbq gevuld dienen te worden. Dit gas staat in de fles onder matige druk; wanneer de druk wegvalt, verdampt de vloeistof en wordt het gas. Dit is voor de gezondheid een stuk beter, doordat het vet weggeleid wordt via gleuven in de grillplaten naar een opvangreservoir.
Veel liefhebbers van houtskool bbq weten niet dat de aangename smaak van houtskoolgrillen vervangen kan worden met een rookbox voorzien van houtsnippers met geur of door specerijen.

Eenvoudig barbecueŽn op houtskool

Maak de bbq gereed en leg de benodigde spullen klaar.
Vervolgens leg je een bergje houtskool in de bbq. Hiertussen leg je wat aanmaakblokjes die je vervolgens aansteekt. Als de houtskool goed gloeit kan het over de bbq verspreid worden. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de bbq de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen. Als je tijdig nieuwe kolen toevoegt, dan hoef je de bbq niet opnieuw aan te steken.

Het vlees heeft tijd nodig om bruin te worden.
Teveel om en om draaien is niet goed. Het vlees blijft sappig als je het af en toe bestrijkt met olie. Gebruik een tang om het vlees op het rooster te leggen en om te keren, hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
Zout vooraf strooien op het vlees brengt vocht, waardoor het bruin worden wordt bemoeilijkt. Door gebruik te maken van aluminiumfolie kan het vlees niet verbranden en sappen en marinades kunnen niet in het vuur komen.

Enkele tips voor de veiligheid

ē Houd kinderen uit de buurt van een hete bbq
ē Zet een emmer water of zand bij de bbq om eventueel te kunnen blussen
ē Als de houtskool nog brandt of gloeit, verplaats de bbq dan niet
ē Let er op dat het vuur volledig is gedoofd als je klaar bent met barbecueŽn

    
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren